fbpx

Lombikbébi program – a várakozás

(előzmény)

L.U. (leszívás utáni) 1. nap:

A petesejtleszívás másnapját a fogorvosnál kezdtem. Még mindig mérges voltam. Tudom, hogy nem a fogorvos hibája, tudom, hogy ez egy gyerekkoromban, autóbalesetben sérült fogam és hogy eddig is bármikor megtörténhetett volna. De miért pont most?! Igazán kedvelem a fogorvosomat és munkatársait, de – mondtam is nekik – most egy időre elegem lett belőlük (így a rendelő falain belül). Szerencsére a pótlás nem volt fájdalmas, és esztétikailag is kiváló lett. Meg is nyugodtam utána.

Telefonon beszéltem a lombik központtal: 18 petesejtből 14 termékenyült meg, és indult osztódásnak! Ez kiváló eredmény, továbbra is nagy esély van az 5. napon való visszaültetésre. Váóóó!!!! Egyre jobban kezdtem értékelni ezeket a jó híreket, vártam az 5. napot, a hétfőt!

A nap hátralévő részét előírás szerint lustálkodással töltöttem. Késő délután indultunk húgomékkal a Balaton-felvidékre wellnessezni, ahol egyébként anyáék házassági évfordulóját ünnepeltük, bár ők csak másnap tudtak lejönni. Sebaj, mi már jó előre elterveztük, hogy borozunk még utoljára egy nagyot: utána évekig úgysem lehet, és a Balaton-felvidéki borokat különösen szeretjük.

badacsony

Multinál dolgozó emberek és a hosszúhétvége előestéjének eredményeképp este 10 körül értük csak le. Már a kocsiban is éreztem, hogy valami nem stimmel, nem vagyok jól. Nem fájt a hasam, nem fájt a fogam, mégis, mintha lázas lettem volna. Fájt a bőröm és melegnek éreztem az egész testem. Mikor odaértünk a szállodába lezuhanyoztam, hátha jobban leszek, de nem segített. Ennyit az utolsó buliról. Elkeseredve, összetörve, fájó bőrrel és egy Cataflammal feküdtem le aludni.

Végigvettem a lehetőségeket: fertőzés a petesejt leszívástól: nem valószínű, fájna a hasam. Bármelyik, mostanság történt fogászati beavatkozás: nem lehet, nem fáj ott semmi. Más, ami lázat okozhat, pl. torokgyulladás, bármi: ismét nem hiszem, mert minden más testrészem és alkotóelemem rendben volt. Pszichés ok: lehet. Progeszteron hatás? Igen! Persze! Eddig minden mást kaptam, csak a progeszteron nevű hormont nem. Azt csak a leszívás óta, azaz másfél napja kapom nagy dózisban. Ez a hormon játszik szerepet a peteéréskor tapasztalható testhőmérséklet-emelkedésben is, amit az ún. hőmérőzős módszerhez használtak régen, ill. házi praktikában még most is. Megnyugtatásképp írtam egy smst nőgyógyász barátnőmnek, hogy mit gondol az elméletemről.

testhőm vált

L.U. 2. nap:

Borzalmas éjszakám volt, szerintem semmit sem aludtam. Reggel – biztos, ami biztos alapon – kértem egy lázmérőt a recepción. 37,5 C. Teljesen belefér, és ebben barátnőm is megerősített válasz smsében. Az egész éjszakás szenvedés után jó volt végre felkelni, reggelizni, bevettem még egy lázcsillapítót – hátha. Délelőtt, míg a többiek wellnesseztek (amit nekem most nem volt szabad), sikerült elaludnom.

Már majdnem dél volt, amikor telefoncsöngésre ébredtem: a lombik centrumból telefonáltak, tájékoztatni akartak a fejleményekről, miután én nem érdeklődtem a megbeszélt időben…(mmmm…..dehülyevagyok…) Úgy éreztem, a világ omlik össze: 14 fejlődésnek indult sejtből csak 2 maradt igazán szép és esélyes. Hogy lehet ez?! Nem tudni. Viszont így már a 3. napon visszaültetik, nem várnak az ötödikig. És ebben az esetben beültetik mind a kettőt! Magyarán holnap reggel háromnegyed 8-ra várnak az Intézetben.

Egyik szemem sírt, a másik nevetett: örültem, hogy így lehetnek ikrek (amit kb. 4 éves korom óta szerettem volna), ugyanakkor elkeseredtem (és ez volt az erősebb érzés) és nem értettem, miért nem fejlődött tovább a többi? Mi lehet a baj? Van valami rejtett kromoszóma-rendellenességünk? És mi van, ha holnapra az a megmaradt kettő is feladja?! Bele se mertem gondolni. Spermadonáció… petesejt-donáció… örökbe fogadás… egyik lehetőség sem villanyozott fel minket.

Így, az egészen rövidre zárt wellnessezés/utolsó bulizás/családi ünneplés után estefelé ismét kocsiban ültünk, és robogtunk vissza Pestre. Közben igyekeztünk pozitívan gondolkozni, és kitalálni két nevet is – ha már ikrek lesznek!:)

Az éjszaka ismét nem az alvásról szólt, de most szerencsére nem betegség/testhőmérséklet emelkedés miatt, hanem az izgalomból fakadóan. Pedig egész eddig nem izgultam. Biztos voltam benne, hogy minden sikerülni fog, elsőre minden rendben lesz. Nem volt a fejemben más opció. És most mégis… Lehet, hogy bekopogtatok, és szomorúan közlik, hogy nincs mit beültetni. Vagy hogy betesznek ugyan valamit, de nem tűnik jónak. Rémesen hosszú éjszaka volt. (folyt)