fbpx

Kicsi, de szívhez szóló gyűjtés karácsonyra – támogassuk a szülészetet!

 

Még emlékszem a pillanatra, amikor évekkel ezelőtt Hajni belépett a rendelő ajtaján. Nagyon szeretett volna kisbabát, de úgy tűnt, természetes úton nem jön össze neki. Jó ideje próbálkoztak már eredménytelenül a férjével, mikor eljött hozzám. Szerencsére nem bizonyult megoldhatatlannak a probléma, alapos kivizsgálás után fény derült a gondra, és nemsokára megfogant a ma már 4 éves kislányuk.

 

Ez eddig lehetne egy szinte mindennapos történet is, hiszen nőgyógyászként nem ritka, hogy teherbeesési problémákkal küzdő párral találkozom, és szerencsére az sem, hogy sikerül megtalálni a megoldást. Csakhogy ennek a történetnek van folytatása is.

 

Neki segítettek, ezért ő is segít

 

Hajni akkora csodának élte meg, hogy teljesült az álma, és olyan hálás volt mindenkinek, aki segített neki ebben, hogy úgy érezte, tettekkel is köszönetet kell mondania. Ennek módja pedig adta magát, a terhesgondozás, valamint a gyermeke születésének okán a kórházban töltött idő alatt ugyanis láthatta, mennyi alapvető dolog hiányzik az érintett osztályokról a megfelelő színvonal megteremtéséhez. Elhatározta, hogy lehetőségeihez mérten igyekszik ezen a helyzeten segíteni.

 

 

Ennek a szándéknak a gyümölcse a Karácsonyi angyalok nevű Facebook-csoport, melynek tagjai azon munkálkodnak, hogy a Jahn Ferenc Kórházban a szülészet ne szenvedjen hiányt olyan felszerelésekben, amik elengedhetetlenek a pici babák megfelelő ellátásához, illetve az anyukák támogatásához.

 

A kezdeményezés még tavaly indult, ekkor karácsony előtt 26 anyuka fogott össze, és segített az újszülött osztálynak. Idén több idő áll rendelkezésre, így az újszülött osztályon kívül a koraszülött osztály, a gyermekágyas osztály és a szülőszoba is részesülhet a támogatásból.

 

És hogy mivel támogatják az osztályokat?

 

Azzal, amire éppen szükségük van, ezt pedig tőlük kérdezik meg, hiszen ők tudják a legjobban. A csoport tagjai az információk birtokában pedig lehetőségeikhez mérten segítenek beszerezni a szükséges eszközöket.

 

Ruhákkal, plédekkel, pelenkákkal, törlőkendőkkel mindig segítenek, idén pedig rádiókkal, vérnyomásmérőkkel és az újszülöttes kis kocsikba való szivacsokkal is készülnek. De ezeken felül tényleg a legkülönbözőbb tárgyakat igyekeznek beszerezni, amik jól jöhetnek a mindennapokban: zuhanyfüggönyt, műanyag poharakat, szívószálat, terítőket az asztalokra. Abszolút alkalmazkodnak tehát az érintett osztályok igényeihez.

 

 

Szebbé teszik az ünnepet

 

És egy apró gesztus, ami annál többet jelent a dolgozóknak: a kórházban karácsonykor sem áll meg az élet, hiszen ilyenkor is születnek kisbabák, válnak nők anyukává. Azoknak, akik ezeken a napokon dolgoznak az osztályokon, december 24-én süteményt is osztanak a csoport tagjai, hogy ezzel is szebbé tegyék a munkával töltött karácsonyi napokat.

 

Aki érez késztetést arra, hogy maga is segítsen, és támogassa a Jahn Ferenc Kórház szülőszobáját, újszülött, koraszülött, valamint gyermekágyas osztályát, lépjen be a Karácsonyi angyalok Facebook-csoportba, ahol minden szükséges információt megtalál! A csoport itt érhető el: https://www.facebook.com/groups/369197450208518/

 

Tegyük jobbá az itt születő babák, itt szülő anyukák körülményeit, és varázsoljuk szebbé az itt dolgozók karácsonyát!