fbpx

Lipoma, atheroma

Úgy érzi, romboló hatással vannak az önbizalmára a zavaró zsírcsomók, vagy kásadaganatok?

Válassza eltávolításukra Ön is a lézersebészeti technikát, amely után kevesebb a fájdalom és gyorsabb a gyógyulás! A kevés kellemetlenségért cserébe pedig szebb heggyógyulás és magasabb önbizalom jár!

Mi a lipoma, és mikor kell eltávolítani?

A lipoma egy olyan bőr alatt lévő zsírcsomó, ami fájdalommal nem jár, és legtöbbször a karokon, lábakon vagy a törzsön alakul ki. Szerencsére legtöbbször ártalmatlan, viszont ha nagyobb méretűvé nő, és feltűnő helyen van, akkor nagyon zavaró, és önbizalom-romboló hatású lehet. Jellemzően maximum 5-6 centiméteresre nő meg, de előfordulnak öklömnyi méretűek is. Ha valaki számára lelki problémákat okoz egy lipoma, vagy mérete miatt kezd zavaróvá válni, akkor érdemes eltávolíttatni.

 

Mi az az atheroma, és mikor érdemes eltávolíttatni?

Az atheroma kásadaganatot jelent, és szintén a bőr alatt található, jóindulatú daganat. A zsírcsomóval ellentétben ez azonban egy kötőszövetes tokból és a benne lévő tartalomból áll, amit a faggyúmirigy termel. Mérete jellemzően 1-2 cm. A zsírcsomókkal ellentétben a kásadaganatok egyes betegségek hatására begyulladhatnak és fájdalmassá válhatnak. Ha gyakran problémát okoz egy atheroma, akkor érdemes eltávolíttatni.

 

Miért válassza a lézersebészeti műtétet?

  • Mert a lézerfény nagy pontossággal irányítható, így csak a kóros szöveteket távolítja el, az egészséges szöveteket viszont nem.
  • Mert gyors, kíméletes és tartós megoldást jelent a zsírcsomók és kásadaganatok eltávolítására. A műtét után gyorsabb gyógyulásra és kevesebb fájdalomra kell számítani, mint a hagyományos műtéti technikák esetén.
  • Mert a nagy pontosságnak köszönhetően a sebgyógyulás is kevésbé lesz megterhelő, mint a hagyományos eljárások esetén.
  • Mert a műtéti területen a 0,5 mm-nél kisebb átmérőjű erek elzáródnak, így kevesebb vérzésre kell számítani.
  • Mert a műtéti sebbel csak a fény érintkezik, így kisebb esély van a műtéti szövődmények és fertőzések kialakulására.
 

Hogyan zajlik a zsírcsomók lézersebészeti kezelése?

1. Először jelentkezzen be hozzánk telefonon, vagy e-mailben egy személyes találkozóra, amikor   megvizsgáljuk a panaszait, és részletesen átbeszéljük a műtéttel kapcsolatos teendőket, és a várható végeredményt. Kérdéseire is szívesen válaszolunk. Ha előzetesen úgy beszéljük meg, akkor a vizsgálat után következhet akár rögtön a lézeres kezelés is, de természetesen lehetőség van egy külön alkalommal is elvégezni a beavatkozást.

2. A lézeres zsírcsomó és kásadaganat műtét az érintett terület teljes elérzéstelenítésével kezdődik. Majd operációs lézerrel vérzés nélkül sebet vágunk a zsírcsomó, vagy kásadaganat felett, és a tokkal együtt eltávolítjuk azokat. A sebet ezután összevarrjuk. Egy esztétikailag kedvező, halvány vonalszerű heg marad vissza többnyire a műtét után.

3. Ezután megbeszéljük a műtét utáni teendőket, és a kontrollvizsgálat, varratszedés idejét is. Ha gyulladt állapotú kásadaganatot távolítunk el, akkor a gyógyulási folyamat 2-3 hetet is igénybe vehet.

Rólunk

Olyat rendelőt álmodtunk meg ahová mindenki feszültség nélkül jöhet, ahol tisztelik a betegeket. Olyat, ahol mindig lehet még egy kérdése.

tájékoztatók