fbpx

Benőtt köröm

Tartós, és körömeltávolítás nélküli megoldást keres benőtt köröm problémájára?

A hagyományos műtéti eljárások nem igazán könnyítik meg az ezzel a problémával küzdők életét. Van, hogy a köröm eltávolításával igyekeznek megoldani ezt a fájdalmas helyzetet, ilyenkor egy mintegy 1 hónapos gyógyulásra kell számítani, és mintegy 1 évet várni kell, míg kinő a köröm. Akár ezt a módszert választják, akár a benőtt körömszél hagyományos eltávolítását, a megoldás csak átmeneti lesz. Ugyanis az eredeti problémát, a túl széles körömnövekedést nem oldják meg, így a tünetek egy idő után kiújulnak. Mi akkor itt a megoldás?

Lézersebészeti beavatkozással véglegesen és körömeltávolítás nélkül kezelhető a benőtt köröm, ugyanis nemcsak a fájdalmas tünetet szüntetjük meg, hanem az okot is: a körömágyban lézerrel kiirtjuk a szélső körömtermelő sejteket, így keskenyebb köröm fog ezentúl nőni, így nem jelennek meg újra a benőtt köröm tünetei.

Szolnoki és kecskeméti rendelőinkben professzionális lézersebészeti művelettel Önt is véglegesen megszabadítjuk a fájdalmas problémától!

Hogyan szabadulhat meg segítségünkkel a benőtt körmök okozta problémától?

  1. Első lépésben jelentkezzen be hozzánk telefonon, vagy e-mailben, majd egy személyes találkozó keretében megtekintéssel megvizsgáljuk a tüneteit, és részletesen átbeszéljük a műtéttel kapcsolatos teendőket. Kérdéseire is szívesen válaszolunk. Ha előzetesen így beszéljük meg, akkor a vizsgálat után következhet akár rögtön a lézeres műtét is, de természetesen lehetőség van egy külön alkalomra is betervezni a beavatkozást.
  2. A műtét során helyi érzéstelenítést alkalmazunk, így Önnek a beavatkozás teljesen fájdalommentes lesz. Ezután operációs lézer segítségével úgymond elpárologtatjuk a kóros szöveteket, azaz kivágjuk a benőtt körömszélt, majd pedig a körömágyban a körömtermelő zóna szélén lévő sejteket néhány mm szélességben eltávolítjuk. Ennek köszönhetően keskenyebb köröm fog ezentúl nőni, így nem alakulhatnak ki újra a benőtt köröm tünetei. A műtét mintegy 45 percig tart (ebben az érzéstelenítés és a sebkötözés is benne van).
  3. Ezután bekötözzük a sebet, és megbeszéljük a műtét utáni otthoni teendőket. Ha a gyógyulás időszakában bármilyen kérdése van, szívesen válaszolunk rá.

Rólunk

Olyat rendelőt álmodtunk meg ahová mindenki feszültség nélkül jöhet, ahol tisztelik a betegeket. Olyat, ahol mindig lehet még egy kérdése.

tájékoztatók